Blanketter för stöd

Appar: Hej svenska, Alfavux och LäskodNär jag undervisade på kurs A och B på studieväg 1, använde jag regelbundet de digitala verktygen Hej Svenska!, Alfavux och Läskod. För att skapa struktur i arbetet för mina elever och för att utveckla deras studieteknik, skapade jag enkla avcheckningsblanketter som stöd (Hej svenska! 1). Syftet var att lära eleverna att följa ett arbetsflöde från början till slut och inte hoppa mellan olika nivåer och teman med risk för att alltid bara öva på sådant som man redan kunde och sluta så snart innehållet började bli för svårt. Den närmaste utvecklingszonen, du vet... Läs gärna mer i ett blogginlägg.

Jag ville att eleverna skulle arbeta självständigt och enkelt kunde hålla reda på hur långt de hade kommit i de självrättande apparna. Tack vare dessa blanketter blev det även mycket enklare för mig att följa elevens framsteg och ge regelbundet formativ återkoppling i direkt kommunikation med eleven.

Självrättande appar är bra, men det formativa behöver tillsättas. Det var viktigt för mig att mina elever skulle förstå att snabbast inte var bäst och jag ville att de skulle aktivt fundera över vad exakt de höll på att lära sig, hur långt de hade kommit och vad de behövde träna mer på utanför appen för att kunna gå vidare. De tre formativa frågorna var alltså en viktig ledstjärna i arbetet med apparna. 

Om du tycker att du har användning för blanketterna och att de kan utgöra ett stöd för dig och dina elever, kan du ladda ner dem här nedan.


Mer info om Hej svenska!

Annika Hanssen som är en av dem som har skapat det pedagogiska innehållet i Hej svenska! har gett mig tillgång till avcheckningsblanketter till Hej svenska! 2  som de har skapat utifrån min ursprungliga idé (liknande till Hej svenska! 3 är på gång). Även dessa blanketter samt kompletta innehållsförteckningar till Hej svenska! 1, 2 och 3 finns nu tillgängliga för nedladdning här. 

Allt på ett ställe, för att underlätta för dig i din undervisning. Varsågod och lycka till! 


Hej svenska 1
Hej1_123abc.pdf
Hej1_klocka.pdf
Hej1_yrken.pdf
Hej1_översikt.pdf
Hej1_bostad.pdf
Hej1_kläder.pdf
Hej1_matdryck.pdf
Hej1_Innehållsförteckning.pdf
Hej1_familj.pdf
Hej1_kroppen.pdf
Hej1_SOS112.pdf
Hej svenska 2
Hej2_Arbete.pdf
Hej2_Fritid.pdf
Hej2_Mindag.pdf
Hej2_Vårdhälsa.pdf
Hej2_Bostad.pdf
Hej2_Handla.pdf
Hej2_Resortransport.pdf
Hej2_blanketter-samlade.pdf
Hej2_Familj.pdf
Hej2_Presentation.pdf
Hej2_Tidkalender.pdf
Hej2_Innehållsförteckning.pdf

Hej svenska 3
Hej3_Innehållsförteckning.pdf

Alfavux
Alfavux_blankett.pdf

Läskod
Läskod_blankett.pdf