INSPIRERANDE OCH STÖTTANDE GUIDER

FLIPPAT KLASSRUM m.m.

Pdf och video

Gratis guider och stödmaterial

Är du vetgirig, nyfiken och sugen på mer kunskap och inspiration kring undervisning och lärande inom vux/sfi? Jag har samlat blogginlägg, artiklar och böcker som jag har skrivit samt poddar och föreläsningar som jag har medverkat i och som ligger fritt tillgängliga på nätet på ett enda ställe – som en i guldgruva. Bara att börja gräva. Innehållet passar utmärkt att använda både för egen komptenesutveckling och som underlag för kollegiala samtal i arbetslaget. Klicka på knappen nedan.

Lärandebrevet

Är du intresserad av lärande och undervisning och gillar att tänka pedagogiska tankar?

I så fall vill jag tipsa dig om Lärandebrevet, mitt inspirationsbrev om lärande. Jag tror nämligen att det kan vara något för dig. 

I Lärandebrevet bjuder jag på massor av intressanta tankar och inspiration för att utveckla ditt eget professionella lärande, men du får även många tips med relevans för undervisning och skolutveckling.

Med andra ord: Som prenumerant får du spännande läsning om lärande i olika perspektiv, direkt i din mejlkorg. Ett nytt nummer av Lärandebrevet kommer ungefär var tredje vecka under skolterminerna. Självklart är det gratis att bli prenumerant.

Tveka inte, utan skriv upp dig och börja ta del av denna värdefulla resurs! Klicka på knappen nedan, så är det klart på ett ett par minuter. Välkommen!

Pdf-material för kostnadsfri nedladdning

Flippat klassrum vs traditionell undervisning: en jämförelseguide

Upptäck fördelarna med flippat klassrum – ladda ner din kompletta jämförelseguide.

Är du nyfiken på hur du kan öka engagemanget och individanpassningen i din undervisning?

I min kostnadsfria guide jämför jag undervisningsmodellerna traditionell undervisning och flippat klassrum – för att hjälpa dig att förstå skillnaderna, men också de pedagogiska fördelarna som du kan få med flippat klassrum som metod. Genom att använda tydliga exempel och strukturerade jämförelser, ger denna guide dig insikter i vilka arbetssätt som säkrast hjälper dig att synliggöra och förbättra dina elevers lärande.

 

JÄMFÖRELSEGUIDEN: Ladda ner den nu och börja din resa mot en mer engagerande och effektiv undervisning!

 

Varför metoden flippat klassrum?

Metoden flippat klassrum ger dig möjlighet att frigöra värdefull lektionstid för mer interaktiva och fördjupande aktiviteter. Genom att eleverna förbereder sig hemma med förberedande material som videogenomgångar och självrättande frågor, kan du fokusera på att guida och stötta dem individuellt under lektionstid. Ladda ner guiden och läs mer.

Guider - informationsbild som presenterar materialet Jämförelseeguide: traditionell undervisning och flippat klassrum

Vad du får i denna guide:

  • Djupgående jämförelser: Förstå hur läxor, lektionstillfällen och bedömning skiljer sig mellan traditionell undervisning och flippat klassrum.
  • Praktiska exempel: Få konkreta exempel från olika ämnen som visar hur du kan implementera flippat klassrum i din egen undervisning.
  • Tydliga rollbeskrivningar: Lär dig hur både lärarens och elevens roller förändras och förbättras med flippat klassrum.
  • Formativ återkoppling: Upptäck hur kontinuerlig och realtidsåterkoppling kan förbättra elevernas inlärningsprocess och resultat.

 

För att få jämförelseguiden, fyll i formuläret nedan.

Avcheckningsblanketter för sfi/sva

Ge dina andraspråkselever ett värdefullt studietekniskt stöd och dig en möjlighet att följa deras progression.

Undervisar du i svenska för invandrare eller i svenska som andraspråk och använder de populära språkträningsapparna Hejsvenska och Läskod?  Då har du nytta av detta stödmaterial. 

För att ladda ner avcheckningsblanketter till självrättande appar Hejsvenska och Läskod, klicka på knappen nedan. På samma sida kan du läsa mer om hur du kan använda stödmaterialet på ett formativt sätt och även få tips och trix för hur du på ett enkelt sätt skapar och delar direkta länkar för olika teman, kapitel och avsnitt i Hejsvenska.

Två korta video guider

Cirkelmodellen: 8 saker som du kanske inte har förstått

5 anledningar till att elever inte lär sig

Du hittar de här två filmerna och ett natal andra på min Youtube-kanal Ivana Eklund utbildare. Kika gärna in.