Om Ivana

Ivana Eklund: föreläsare, utbildare och utbildningskonsult

Om bakgrund och yrkeserfarenheter

Bakgrund som ämneslärare

Jag är utbildad ämneslärare på gymnasienivå med lärarlegitimation i tyska, svenska och svenska som andraspråk.

Erfarenhet från vux/sfi

Jag har en drygt tioårig erfarenhet av undervisning på olika studievägar och kurser inom sfi (inklusive grundläggande litteracitetsundervisning) och har genom åren fått mycket uppskattning och uppmärksamhet för mitt sätt att använda digitala verktyg i undervisningen för att stötta eleverna i deras lärande.

Utbildare, föreläsare och konsult

Sedan 2017 föreläser jag och fortbildar som frilans på heltid och min målgrupp är lärare inom vuxenutbildning och då särskilt sfi-lärare. Som utbildningskonsult inom vux/sfi har jag samarbetat med utbildningsföretag som Integrationsforum, Gothia fortbildning och Lärarfortbildning AB. Under åren 2016-2020 har jag via Lärarfortbildning AB hållit väldigt många mycket uppskattade kurser och uppdragsutbildningar för lärare inom vux/sfi i hela landet. Ni som önskar att boka mig för fortbildning för sfi-lärare och ämneslärare på Komvux och folkhögskolor är välkomna att ta kontakt med mig direkt (mejla eller ring).

Förutom i Sverige föreläser jag och håller workshops även i Norge, Finland och Danmark.

Jag har även samarbetat en hel del med bl. a. Skolverket,  Nationellt centrum för svenska som andraspråk på Stockholms Universitet och med Mälardalens högskola

Författare och skribent

Jag har skrivit 2 böcker och medverkat i antologier och tidskrifter (se här).

4 korta fakta om mig

Kommer från:
Brno i Tjeckien

Bor i:
Eskilstuna, Sörmland

Ålder:
55 år

Gillar:
Litteratur, konst, ikt

Om mig Ivana Eklund: föreläsare, utbildningskonsult