5 digitala verktyg för formativ återkoppling: Varför, hur och till vad?

WEBBINARIUM

Varje dag under fem dagar bekantar vi oss med ett specifikt digitalt verktyg - med formativa glasögon på. Det blir 30 minuter per tillfälle och verktyg, måndag till fredag. Till varje digital resurs får du en presentation med upp till 3 konkreta exempel på formativa arbetssätt och du får också möjlighet att ställa frågor efteråt. Men tänk på att vi fokuserar på exempel på vad du och eleverna kan göra med de olika verktygen, förvänta dig inte en workshop på "klicknivå".

Det här webbinariet passar bra som komplement till webbinariet Digitala resurser för formativ undervisning - i klassrummet och på distans.


Innehåll

 1. Hur kan vi använda skärm- och ljudinspelning för att ge återkoppling och stöd? Vi tittar på verktyget Screencastomatic och du får exempel och inspiration när det gäller att visualisera lektionsinnehåll och ge audiovisuella kommentarer till dina elever.
 2. Hur kan vi samla material och uppgifter samt synliggöra elevernas svar, lösningar och reflektioner? Vi tittar på verktyget Padlet som är en digital anslagstavla, en samarbetsyta och ett responsverktyg i ett. Du får exempel och inspiration på användning med dina elever.
 3. Hur kan vi använda ett digitalt responsverktyg som underlag för diskussioner och återkoppling? Vi tittar på Mentimeter och möjligheter att t.ex. kartlägga förkunskaper eller samla in reflektioner med hjälp av ordmoln, göra opinionsmätningar samt ställa öppna frågor, bildfrågor och frågor med fasta svarsalternativ. Du får se inspirerande och konkreta exempel på vad och hur du kan göra. Och varför.
 4. Hur kan vi effektivisera mängd- och färdighetsträning av ord och fraser? Vi tittar på verktyget Quizlet och hur vi med hjälp av det kan individanpassa elevernas repetition och ge dem möjlighet att öva multimodalt, interaktivt och med automatisk korrektiv återkoppling. Du får tips och konkreta exempel.
 5. Hur kan vi använda Youtube på ett effektivt sätt? Vi tittar på fördelar med att ha en egen videokanal på Youtube - för att kunna publicera, spara, organisera och dela videoklipp i undervisningen. Du får tips och inspiration för att bli en effektivare och smartare Youtube-användare.

Praktisk information

Kommande fasta tillfället i höst:
Vecka 50, måndag-fredag: kl. 12.30 - 13.00

Öppet för anmälan individuellt och för arbetslag.

Plats: Online via mötesverktyget Zoom.

Bokning för arbetslag enligt överenskommelse

Boka webbinariet när det passar er, datum och tid enligt överenskommelse. Välkommen med er förfrågan! Mejla till info@ivanaeklund.se 

Målgrupp: lärare inom vux/sfi, skolledare

Längd: 5 x 30 minuter (ca 15 min genomgång, ca 15 min frågestund) under en vecka (mån-fre), totalt 2,5 timme.

Upplägg: 5 genomgångar med konkreta exempel på hur de enskilda verktygen kan användas formativt i undervisningen. Varje genomgång avslutas med en frågestund.

Biljettpris: 540 kr exkl. moms/person

Obs! Vid en enskild arbetslagsbokning av endast 5-6 deltagare är biljettpriset 600 kr/person exkl moms.

Grupprabatter för arbetslag: Vid bokning av minst 11 platser till ett och samma tillfälle utgår ett rabatterat pris. Just nu extra mycket boka-tidigt-rabatt (erbjudandet gäller t.o.m. 16 oktober):

11-20 personer: 10% rabatt (486 kr exkl. moms/person)

21-30 personer: 20% rabatt (432 kr exkl. moms/person)

Fler än 30 personer? Kontakta mig för mer info.

Önskar ni kombinera två eller flera webbinarier till ett flexibelt utbildningspaket? Se hela utbudet här. Kontakta mig för prisuppgift.

Anmälan

Mejla till info@ivanaeklund.se och ange följande:

 • namn på webbinariet
 • datum/tid för webbinariet
 • antal anmälda personer
 • för- och efternamn (deltagare)
 • mejladress(er)
 • faktureringsuppgifter (faktureringsadress, organisationsnummer och referens till fakturan samt uppgifter för fakturering via e-post eller e-faktura)
 • en eventuell rabattkod
 • eventuella frågor

OBS! Anmälan är bindande men ej personlig!

Sagt av tidigare deltagare:

"Inspirerande. Bra upplägg med korta föreläsningar. Jag är lite bekant med verktygen sedan tidigare men fick ändå nya tips."
................................. 
"Du ger utmärkta förklaringar och du stressar inte. 5 korta träffar var bra och effektivt. Absolut en av de bästa föreläsningarna jag varit med om."
................................ 
"Jag är mycket nöjd med föreläsningsveckan och informationen har gjort mig mycket nyfiken på att prova verktygen."


Om att delta i webbinariet

Webbinariet sker online i det digitala verktyget Zoom. Du får en länk och ett lösenord mejlad till dig som du klickar in på när det är dags för webbinariet. Samma länk och samma lösenord gäller varje dag under veckan.

Under pågående genomgång kan du ställa frågor via chatten. Viktigt är då att chatten är inställd på ”Everyone”. Frågorna besvaras antingen under webbinariet eller under en frågestund i slutet.

Du ombeds att i samband med inloggning till webbinariet skriva ditt för- och efternamn. Detta för att kunna ha en virtuell namnskylt på dig under tiden.

För att kunna se varandra och underlätta kommunikation under frågestunderna är det önskvärt du har din webbkamera påslagen. Vid genomgången kan den vara avstängd. Mikrofonen ska vara påslagen endast när du deltar i ett pågående samtal.


Dokumentation till webbinariet ingår och skickas via mejl efter avslutat webbinarium. Dokumentationen innehåller sammanfattningar och nyckelbilder från presentationer samt en läs- och länklista.