5 digitala verktyg

för formativ distansundervisning

5 LUNCHWEBBINARIER

Värdefull distansundervisning

Vilka digitala verktyg kan ge dig stöd när det gäller att skapa interaktion och tillfällen för återkoppling vid distansundervisning? I det här webbinariet får du bekanta dig fem utvalda digitala verktyg för formativ undervisning - på distans och i klassrummet. Du får information, inspiration och pepp att våga prova.

Gör din distansundervisning mer formativ med digitala verktyg

Webbinariet är uppdeltat till 5 korta tillfällen måndag - fredag vid lunchtid.

Varje tillfälle innehåller följande delar:

 • presentation av verktyget utifrån ett formativt perspektiv (10 min)
 • guidad tur i verktyget - med elevfokus (10 min)
 • frågestund/stöd före och efter (10-25 min)

Det här webbinariet passar bra som ett praktiskt komplement till inspirationswebbinariet Digitala verktyg för formativ bedömning.


Innehåll

 1. Hur kan vi använda skärm- och ljudinspelning för att ge återkoppling och stöd? Vi tittar på verktyget Screencastomatic och du får exempel och inspiration när det gäller att visualisera lektionsinnehåll och ge audiovisuella kommentarer till dina elever.
 2. Hur kan vi samla material och uppgifter samt synliggöra elevernas svar, lösningar och reflektioner? Vi tittar på verktyget Padlet som är en digital anslagstavla, en samarbetsyta och ett responsverktyg i ett. Du får exempel och inspiration på användning med dina elever.
 3. Hur kan vi använda ett digitalt responsverktyg som underlag för diskussioner och återkoppling? Vi tittar på Mentimeter och möjligheter att t.ex. kartlägga förkunskaper eller samla in reflektioner med hjälp av ordmoln, göra opinionsmätningar samt ställa öppna frågor, bildfrågor och frågor med fasta svarsalternativ. Du får se inspirerande och konkreta exempel på vad och hur du kan göra. Och varför.
 4. Hur kan vi effektivisera mängd- och färdighetsträning av ord och fraser? Vi tittar på verktyget Quizlet och hur vi med hjälp av det kan individanpassa elevernas repetition och ge dem möjlighet att öva multimodalt, interaktivt och med automatisk korrektiv återkoppling. Du får tips och konkreta exempel.
 5. Hur kan vi använda Youtube på ett effektivt sätt? Vi tittar på fördelar med att ha en egen videokanal på Youtube - för att kunna publicera, spara, organisera och dela videoklipp i undervisningen. Du får tips och inspiration för att bli en effektivare och smartare Youtube-användare.


Sagt av tidigare deltagare:

"Du ger utmärkta förklaringar och du stressar inte. 5 korta träffar var bra och effektivt. Absolut en av de bästa föreläsningarna jag varit med om."

"Väldigt bra upplägg på veckan och mycket nytt, spännande att lära sig."

"Tack för en jättebra vecka! Så tydligt och klart! Superbra."

"Jag trodde jag kunde det mesta om de här verktygen. Fel! Det jag inte kunde och just har lärt mig ska jag genast använda."

"Du får mig på gott humör och du får mig att våga prova. Start small! Toppenbra vecka. Bra med korta möten med en sak i taget.

Praktisk information

Bokning för arbetslag enligt överenskommelse.

Plats: Online via mötesverktyget Zoom. Läs mer om hur ett webbinarium generellt går till HÄR.

Målgrupp: lärare, skolledare

Upplägg: 5 x 45 min, måndag-fredag

 • incheckning från kl 12.15 (frågestund, stöd)
 • webbinarium 12.30-13.00 (genomgång och frågestund)
 • genomgångarna spelas in och kan ses igen efteråt

Biljettpris: 650 kr exkl. moms/person. I priset ingår tillgång till videoinspelningarna som stöd i 5 veckor samt en länklista.

Vid bokning av minst 16 platser till ett och samma tillfälle utgår 10% rabatt.

Övrigt: Begränsat antal deltagare. Är ni fler än 30 personer? Kontakta mig för mer info.

Anmälan

Mejla till info@ivanaeklund.se och ange följande:

 • namn på webbinariet
 • datum/tid för webbinariet
 • antal anmälda personer
 • för- och efternamn (deltagare)
 • mejladress(er)
 • faktureringsuppgifter (faktureringsadress, organisationsnummer och referens till fakturan samt uppgifter för fakturering via e-post eller e-faktura)

OBS! Anmälan är bindande men ej personlig!

Webbinarium med Ivana Eklund Fortbildning för hela arbetslaget

distansundervisning