EdPuzzle: infoga förtydliganden och frågor i videoklipp
Undervisa mer formativt: Använd verktyget för att förtydliga innehåll i videoklipp, aktivera eleverna under tiden de tittar och få samtidigt in återkoppling.
Läs merUndervisa mer formativt: Använd verktyget för att förtydliga innehåll i videoklipp, aktivera eleverna under tiden de tittar och få samtidigt in återkoppling.
Läs merYouTube är mer än en plattform där du kan hitta och se andras videoklipp eller publicera egna. I det här inlägget berättar jag lite om varför det är praktiskt att skapa spellistor på YouTube och att prenumerera på videokanaler som du vill hålla koll på.
Läs merSamla material och få ett system för insamling av svar. Använd Padlet för reflektioner, sammanfattningar, tankekartor, översikter och tidslinjer. Dela material och uppgifter till ett arbetsområde eller presentera lärandemål.
Läs merNu finns det ett alfabet för vuxna - med digitalt tema som stöd i undervisningen när det gäller att utveckla elevernas digitala kompetens.
Läs merMed Mentimeter kan du att skapa mycket variation och interaktion i undervisningen. Låt eleverna svara tillsammans och samtidigt som alla andra på en fråga/uppgift och synliggör olika språkliga lösningar innan de diskuteras i klassrummet.
Läs merEtt av de mest oumbärliga verktygen i den digitala verktygslådan är det med vars hjälp du kan skapa och avläsa qr-koder. De är den perfekta bryggan mellan det analoga och det digitala.
Läs merAnaloga miniwhiteboards som eleverna skriver på för hand för att snabbt avge sina svar i klassrummet har funnits länge. Nu har de fått digitala kusiner för handskrift och det har sina fördelar.
Läs merEn struktur som eleverna känner igen, avgränsade delmoment, tydliga instruktioner och genvägar till stöttning bidrar till ett tryggt klassrumsklimat och effektivare undervisning.
Läs merSkrivverktyget Skolstil med funktioner för bokstavsljud, talsyntes och uppläsning har enligt mig en självklar placering på en 5-topp-lista över de mest oumbärliga digitala resurserna i sfi-undervisningen.
Läs merQuizlet är en digital resurs med pedagogiska kvaliteter. Din undervisning blir mer formativ och du får in mer variation när det gäller att ge eleverna rikliga möjligheter att öva och repetera ord, fraser och grammatik - interaktivt och multimodalt.
Läs merLåt eleverna lägga in bilder, skriva för hand/digitalt och spela in sin röst direkt i gratis appen Pages. Du kan använda Pages för att visualisera genomgångar och för snabba återkopplingar.
Läs merDet finns 3 språkappar för sfi-undervisning som jag rekommenderar att ha i verktygslådan: Alfavux, Läskod och Hej svenska. De är vuxenanpassade, multimodala, interaktiva och självrättande - med läs- och skrivinlärning i fokus.
Läs merAvancerad läsare och är ett utbildningsverktyg för hjälp med skrivning, läsning och läsförståelse. Med andra ord: ett digitalt verktyg för läs- och skrivstöd med en del praktiska finesser och funktioner.
Läs merPlickers är ett mycket användbart digitalt-analogt responsverktyg med vars hjälp du kan skapa variation i undervisningen och göra den mer formativ. Bra komplement till t.ex. Kahoot och Mentimeter.
Läs merVill du göra självrättande uppgifter och/eller tester som du delar med eleverna via en länk eller qr-kod så att eleverna enkelt kan göra uppgiften/testet på sina egna mobiler? Prova Google Formulär.
Läs mer© 2016 Ivana Eklund, senast uppdaterat 210118
KONTAKT: Mejla, ring eller följ mig på sociala medier. Prenumerera på nyhetsbrevet.