Självrättande uppgifter med Google formulär

Självrättande uppgifter och tester
Vill du göra självrättande uppgifter och/eller tester som du delar med eleverna via en länk så att eleverna enkelt kan göra uppgiften/testet på sina egna mobiler medan du får alla svar/resultat automatiskt och prydligt levererade till ett Excelark? Inga konton eller inloggningar krävs för eleverna - det enda de behöver för att göra en uppgift i Google Formulär är antingen en klickbar länk eller en qr-kod.

Google Formulär
Mitt tips är att använda verktyget Formulär i Google Drive. Alla har tillgång till Googles verktyg via webben, så även du oavsett vad skolan har för plattformar. Det enda du behöver är ett Google-konto, dvs ett gmail, vilket de allra flesta av oss har idag. Här kan du läsa hur du kommer igång med Formulär. Om du inte har ett Google-konto, kan du enkelt skaffa ett här.

Använd Google Formulär till att t.ex. göra självrättande läs- och hörförståelser eller grammatiktest. Det går att använda bilder, video och länkar till texter/ljud på webben och göra frågor till. Obs! Har ni Office 365 på skolan? Microsofts motsvarighet heter Forms och är snarlik.

Vill du se ett exempel på en självrättande läsförståelse?
Klicka HÄR.

Jag har gjort en enkel videomanual om hur du kan skapa en självrättande uppgift i Google formulär:För att ladda ner och skriva ut en bildmanual, klicka HÄR.

---------------------------------------------- 
Vill du och kanske även dina kollegor lära dig/er mer om digitala resurser för formativ bedömning i klassrummet och på distans? Då kan mitt webbinarium vara något för dig/er. Läs mer här.