DigiABC - ett vuxet alfabet med digitalt fokus

Vad är DigiABC?
DigiABC är ett alfabet för vuxna andraspråksinlärare - med digitalt tema. Jag och illustratören Maja Larsson har tillsammans tagit fram det här alfabetet som stöd i arbetet med att utveckla nyanländas digitala kompetens, t.ex. i sfi-undervisningen men även inom andra skolformer.

DigiABC är ett helt produktpaket med bokstäver med tillhörande ord och illustrationer A-Ö. Materialet består av högupplösta svartvita bilder för utskrift och vitt på svart för presentation på skärmar. Enskilda bokstäver och A-Ö samlade samt övningsblad. Lär mer om vad paketet innehåller här.

Vid en livesändning på Instagram den 2 september presenterade vi DigiABC för första gången och passade samtidigt på att berätta hur hela idén kom till och hur vårt samarbete började. En videoinspelning från livesändningen finns nu att se på Youtube, se den gärna. Det märks hur nöjda och glada vi är över vårt DigiABC.

digiabc-produktpaket-katten kopiajpg

Produktpaketet DigiABC finns att köpa via webben, i webbutiken på majalarsson.se. Där finns även information om paketets alla delar. Och priset? 400 kronor.